Handleiding
Welkom bij Cosafe
Cosafe Waarschuwingssysteem (CWS)

Lees meer over wat het Cosafe-waarschuwingssysteem is en hoe u het op een pc installeert

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Cosafe Warning System (CWS) is een op de PC/Mac gedownload programma waarmee de gebruiker de alarmen van Cosafe op zijn computerscherm kan ontvangen. In Cosafe verzonden alarmen worden automatisch gesynchroniseerd met CWS zodra de toepassing op uw PC/Mac is geïnstalleerd. Het CWS wordt geactiveerd wanneer een alarm afgaat en er een duidelijke melding op het computerscherm verschijnt en de computer een duidelijk geluidssignaal uitzendt. De link in de alarmmelding brengt de gebruiker naar de Cosafe web app waar meer informatie beschikbaar is.

CWS is een standalone computerapplicatie die kan worden gedownload in de Microsoft Store en App Store.

Als u CWS rechtstreeks naar uw PC (Windows) wilt downloaden, kunt u de toepassing downloaden via de volgende links:
.exe formaat: download CWS
.msi formaat: download CWS

Alarmen ontvangen via CWS

1. Log in op het Cosafe Warning System (CWS). U gebruikt dezelfde inloggegevens als voor de app.

2. Zorg ervoor dat CWS in de taakbalk van uw computer staat.

3. Het alarm verschijnt dan met een rood vierkant vakje op het computerscherm, samen met een alarmgeluid. Om het alarmbericht te lezen, klikt u op "Lees bericht". U wordt dan doorgestuurd naar de Cosafe webapplicatie.

Het alarm testen via CWS

1. Open de Cosafe Warning System app

2. Zorg ervoor dat u ingelogd bent

3. Klik op "Test uw alarm".

4. Na 15 seconden ontvangt u een melding en een luid alarmsignaal

Werkt CWS niet op een computer? Zo vindt u de fout

1. Het Cosafe waarschuwingssysteem verwijderen en opnieuw installeren

2. De resterende gegevens wissen

3. Controleer de geluidsinstellingen van uw computer om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

1. Zet het geluidsvolume van uw computer aan (Cosafe kan niet door handmatig gedraaid volume op PC/Mac heen)

2. Schakel elke "mute" modus uit

Verwijder het Cosafe waarschuwingssysteem

Op Windows:

1. Selecteer Start > Instellingen > Apps > Apps & Functies

2. Zoek of zoek naar Cosafe Warning System en selecteer Meer > Verwijderen

Op MacOS:

1. Open Finder , klik vervolgens op Apps in de zijbalk

2. Zoek of zoek naar Cosafe Warning System

3. Sleep de app naar de prullenbak (rechter benedenhoek)

Wis alle resterende gegevens na het verwijderen van CWS:

Om de resterende gegevens te wissen na het verwijderen van het CWS, moet een specifieke map worden gewist. Om het te verwijderen doet u het volgende:

Windows:
In Windows vindt u het op: C:\Users\\AppData\Roaming\CosafeWarningSystem.

AppData is een verborgen map. Als het niet zichtbaar is, schakel dan het bekijken van verborgen mappen in onder Beeld > Verborgen items (in Windows 10) of Beeld > Verborgen items (in Windows 11).

MacOS :

Op macOS is het te vinden in /Users//Library/Containers/Cosafe Warning System Bibliotheek is een verborgen map. Als het niet zichtbaar is, druk dan op Command + Shift +. om verborgen mappen te tonen.

Zodra u de map hebt gevonden, verwijdert u de map CosafeWarningSystem.

Als dit niet werkt, neem dan contact op met uw plaatselijke IT-afdeling en kijk of zij interne blokken hebben voor externe toepassingen. Sommigen moeten misschien ook instellingen maken in poort 5228.

Wanneer u een firewall gebruikt die uitgaande verbindingen blokkeert, moet de firewall zodanig worden geconfigureerd dat uitgaande verbindingen naar poort 5228 zijn toegestaan, zodat CWS-berichten goed werken.

Hoe CWS-verbinding met de server werkt (voor IT-technici)

CWS maakt een verbinding met Firebase Cloud Messaging op poort 5228 via het XMPP-protocol en houdt de verbinding open om inkomende berichten (push-berichten) te ontvangen. Het gebruikt hetzelfde systeem als pushmeldingen op Android. Als uitgaande verbindingen naar poort 5228 worden geblokkeerd, kan de computer-app het push-token niet krijgen en geen berichten ontvangen.

De gegevens die met de melding worden meegestuurd zijn dezelfde informatie die in de Cosafe mobiele app te zien is bij meldingen. Android gebruikt poorten 5229 of 5230 als poort 5228 is geblokkeerd, maar de computer-app gebruikt alleen poort 5228.

Als alle drie deze poorten zijn geblokkeerd, zouden apps die Firebase Cloud Messaging gebruiken geen pushberichten moeten kunnen versturen naar Android-apparaten op dat netwerk.

OPMERKING! Als CWS al werkt voor de meerderheid van uw gebruikers, is de poort waarschijnlijk geen probleem.