CoAlert

Lär dig mer om CoAlert och hur appen fungerar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är CoAlert?

CoAlert är en separat app för envägskommunikation av viktig information och larm till externa intressenter.

CoAlert används för att snabbt och effektivt kunna skicka viktig information och larm till externa mottagargrupper (t.ex elever, föräldrar, underleverantörer, samarbetspartners etc) utan att behöva hantera personuppgifter.

Hur använder man CoAlert?

CoAlert är en tilläggstjänst som kan beställas via support@cosafe.se. När denna tjänst är aktiverad kan nya CoAlert inställningar göras i Adminpanelen.

Behörig administratör i Cosafe skapar en CoAlert grupp i Cosafes adminpanel. Därefter bestämmer administratören vilka Cosafe användare som ska kunna skicka meddelanden och larm till dessa mottagargrupper.

Mottagarna (externa intressenter) ansluter till sin CoAlert mottagargrupp genom att ange en 8-siffrig inloggningskod. Koden skapas av Cosafe administratören i Cosafe adminpanel som sedan delar med mottagarna. Ni bestämmer själva hur många mottagare (koder) som ni vill kunna nå och betalar utifrån antal mottagare.

Det finns två sätt att skapa CoAlertkoder:

Multikod:

Det första alternativet är en multikod. Det innebär att administratören genererar en (1) kod som kan användas ett visst antal gånger, beroende på vad som anges i adminpanelen. Koden delas ut till mottagarna och varje gång koden används, minskar antalet återstående koder. Man kan självklart beställa fler mottagare till samma kod.

Unik kod:

Det andra alternativet är unika koder. Det innebär att administratören genererar en unik kod per mottagare. Varje mottagare får således en egen unik kod som endast kan användas en gång. Detta är enda sättet att säkerställa vilka som använt sin kod och anslutit till CoAlert-gruppen.

Har du fått en CoAlert kod och vill logga in?

CoAlert appen är gratis att ladda ned och du gör enligt följande för att komma igång:

1. Ladda ned appen CoAlert från App Store eller Google Play

2. Tillåt viktiga varningar och notiser (i mobilens inställningar)

3. Ange den 8-siffriga kod du fått från administratören i Cosafe och anslut

Du är nu ansluten till din grupp och kan ta emot larm och viktiga meddelanden från organisationen.

Frågor och svar

1. Vem kan larma och skicka meddelanden till CoAlert?
Endast användare i Cosafe som är administratörer/medlemmar i CoAlert gruppen och därigenom har behörighet att larma/skicka mottagarna i CoAlert.

2. Hur tar man emot larm/meddelanden?

För att ta emot larm och meddelanden måste mottagaren ha CoAlert appen installerad på mobilen samt ha anslutit till gruppen i CoAlert. Mottagaren ansluter med den 8-siffrig koden som skapats av administratören i Cosafe.

Är man både användare i Cosafe och mottagare i en CoAlert grupp får man samma meddelande och larm till båda appar.

3. Går det att ha flera CoAlert-grupper?

Ja. Det går att ha flera olika mottagargrupper som har olika koder.

Mottagare kan vara ansluten till, och ta emot meddelanden från, flera grupper.

4. Får alla i en grupp samma kod?
Det beror på vilken kod administratören valt, antingen multikod (samma kod för alla i gruppen) eller unika koder (en kod per mottagare).

5. Delas mina personuppgifter med någon?

Nej. Som mottagare kan du varken ange eller dela några personuppgifter i CoAlert appen som kan identifiera dig. Administratören i Cosafe lagrar heller inga personuppgifter om mottagarna utan delar endast ut den 8-siffriga koden.

6. Går det att svara på larm eller meddelanden som skickas till gruppen?

Nej, mottagare kan inte svara på meddelanden eller larm. Appen är endast avsedd för envägskommunikation av kritisk information.

7. Kan man använda samma kod flera gånger?
Det beror på vilken typ av kod ni valt att använda, multikod eller unik kod.
Multikod: kan användas så många gånger ni angivit i Cosafe adminpanel
Unik kod: kan användas 1 gång per kod.

8. Hur lång är inloggningssessionen i CoAlert?
365 dagar, sessionen förlängs varje gång användaren öppnar appen.

9. Kan en administratör logga ut användare från CoAlert gruppen?

Nej, det går inte att logga ut användare. Om CoAlert-gruppen inte längre ska vara aktiv raderar administratören gruppen från Cosafe adminpanel.