Administratör för ett underkonto

Den här artikeln riktar sig till dig som administrerar er enhets konto (skola, avdelning etc)

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När er organisation ska börja använda Cosafe och valt vem/vilka som ska administrera plattfomen, kommer ni tillsammans med våra specialister sätta upp ert Cosafe. Det sker genom två utbildningstillfällen där respektive tillfälle är mellan 1-2h och sker via digitala möten. Vi rekommenderar att de personer som ska ha ett övergripande ansvar att administrera Cosafe är mellan 1-5 personer, inte fler!

Förberedelser inför utbildning

Vem ska vara er första administratör?

Under er första utbildning så kommer vi att förbereda ert konto genom att skapa er första användare, det vill säga den första administratören. Under första utbildningen får ni tillgång till att logga in i adminpanelen. Under hela utbildningen kommer ni att dela skärm i webbmötet, och vi kommer tillsammans att lägga till övriga mötesdeltagare (administratörerna). Vid bokning (se kalender längre ned) skriver ni in uppgifterna till er första administratör.

Ladda ner och installera Cosafe Desktop app på din dator.

1. Gå in på Microsoft Store om du använder Windows eller App Store om du använder Mac

2. Skriv i sökfältet "Cosafe Desktop App"

3. Välj Cosafe Desktop App

4. Klicka på "Hämta/Ladda ner"

Vill du ladda ned Desktop appen direkt till din PC (Windows) kan du ladda ned programmet genom följande länkar:

OBS! Ni kan inte logga in i Cosafe innan utbildningen då det kräver behörighet.

Ladda ner appen Cosafe till era mobiler/läsplattor

För att fokusera på rätt saker under utbildningen samt spara tid, vänligen ladda ner appen Cosafe innan mötet till era mobila enheter. Sök i App Store eller Google Play efter Cosafe.

OBS! Ni kan inte logga in i Cosafe innan utbildningen då det kräver behörighet.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen äger rum vid två tillfällen med ca 1-2 veckors mellanrum. Mellan mötena ska administratörerna jobba i systemet. Redan efter första mötet kan ni börja använda Cosafe.

Agenda första utbildningen

• Introduktion av adminpanelen

• Skapa användare och grupper

• Hantera app funktioner

• Konfigurera larm och kontouppgifter

• Planering och förberedelser inför er andra utbildning. Vi rekommenderar att ni tar ett kort avstämningsmöte tillsammans med era administratörer och går igenom vilka typer av larm och grupper ni vill ha. Funktionerna testar vi under andra utbildningstillfället.

Viktiga adresser

Cosafe hemsida

Cosafe webbapp

Cosafe adminpanel

Cosafe Supportcenter

Kontakta oss

E-post/Chat

Telefon