Handbok för administratörer
Kom igång med Cosafe
Så implementerar ni Cosafe i er verksamhet (huvudkonto)

Läs mer om Cosafes onboardingprocess

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

1. Avtal signerat

2. Uppstartsmöte
Ett uppstartsmöte med en produktexpert från vår Customer Success avdelning, för att gå igenom hur onboardingprocessen går till. Under mötet bokar ni tillsammans med CS informationsträffar för er verksamhet samt utbildning av de som ska administrera Cosafe i huvudkonto och underkonto.

3. Informationsträff
Huvudmannens projektgrupp berättar om hur implementeringen av Cosafe är planerad och Cosafe berättar om plattformens funktioner och på vilket sätt den kan användas för att skapa en tryggare och säkrare arbetsmiljö.

4. Utbildning av administratörer - huvudkonto
Huvudkontot administreras vanligtvis av 2-3 personer som genomgår 2 utbildningar, med två veckors mellanrum, totalt 2 + 2 timmar tillsammans med Cosafes produktexperter. Under utbildningstillfällena skräddarsyr vi ert Cosafe konto utefter er verksamhet, det är av den anledningen viktigt att det närvarar minst en beslutsfattare som kan ta beslut om hur larm och andra inställningar ska konfigureras.

5. Utbildning av administratörer - underkonto

Varje underkonto ska utse 2-3 administratörer som tillsammans bokar in sig på en gemensam digital onboarding/utbildning för administratörer som sker vid två tillfällen med två veckors mellanrum. Eftersom merparten av administrationen av Cosafe blir helt färdigt på utbildningen så är det viktigt att det närvarar minst en beslutsfattare som kan ta beslut om hur larm med mera ska konfigureras.

Utbildningens innehåll:
Tillsammans konfigurerar vi i Cosafe Adminpanel användare och grupper, larm och övriga funktioner. Vi går även igenom hur ni enkelt implementerar Cosafe i verksamheten samt planerar in eventuella extra utbildningar och övningar.

6. Användarutbildning
Det är viktigt att personalen får en ordentlig utbildning i Cosafe för att implementationen på skolan ska bli säker, effektiv och smidig.

A) 60 min live digital användarutbildning (rekommenderas)

Boka en live webbutbildning till all personal på ett konto med en av Cosafes produktexperter. Samla personalen i en gemensam lokal och anslut till webbutbildningen som kan direktsändas på storbildsskärm eller/och anslut upp till 150 personer till webbutbildningen från olika platser.
Produktexperten kommer pedagogiskt gå igenom följande:

• Presentation av Cosafe

• Genomgång av installation och viktiga inställningar

• Vanliga frågor och svar

• Livetest av funktioner och larm

Pris 2500kr ex moms.

B) 40 min videoutbildning (kostnadsfri)

Vi har tagit fram en video som kan skickas ut till all personal innan de bjuds in till Cosafe. Då minimeras antalet frågor och det blir en smidig implementering av Cosafe i organisationen. Videon innehåller följande:

• Om Cosafe

• Installera och kom igång med Cosafe

• Cosafe larmprocess

• Sammanfattning

Videoutbildningen hittar ni här

7. Uppföljning

Vår målsättning är att ni ska känna er trygga med att använda Cosafe efter denna onboardingprocess och därför kontaktar vi alltid er ca 2 månader efter avslutad utbildning, samt att följa upp hur implementeringen har gått.

Vi värdesätter också att ha en kundsupport av högsta klass för att ni alltid på ett enkelt och effektivt kan komma i kontakt med oss. Ni kan enkelt chatta med våra produktexperter direkt via appen eller mejla till support@cosafe.se.

8. Öva

Vi rekommenderar att genomföra återkommande övningar i verksamheten.

Cosafe erbjuder även vidareutbildning av personalen vänligen kontakta support@cosafe.se för mer information.