Cosafe Desktop App

Information till dig som använder Cosafe på en PC eller Mac

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Cosafe Desktop App för Windows och Mac

Cosafe Desktop App är speciellt framtagen för dig som använder Cosafe på en dator, och innehåller exakt samma funktionalitet som mobilapplikationen. Med Cosafe Desktop App kan du snabbt och effektivt både skicka och läsa larm och meddelanden direkt från din dator, istället för att göra detta separat i CWS (Cosafe Warning System) och Cosafe webbapp (app.cosafe.se). Appen är kompatibel med både PC och Mac och har en inbyggd funktion att starta automatiskt i samband med att du startar din dator, och är synlig i aktivitetsfältet. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att behålla dessa inställningar och låta appen starta automatiskt.

Installera Cosafe Desktop app på din dator.

1. Gå in på Microsoft Store om du använder Windows eller App Store om du använder Mac

2. Skriv i sökfältet "Cosafe Desktop App"

3. Välj Cosafe Desktop App

4. Klicka på "Hämta/Ladda ner"

Vill du ladda ned Desktop appen direkt till din PC (Windows) kan du ladda ned programmet genom följande länkar:

Logga in på Cosafe Desktop App

För att logga in med användarnamn och lösenord, gör enligt följande:

1. Öppna Cosafe Desktop App på din dator

2. Skriv in ditt användarnamn (e-postadress)och lösenord

3. Tryck på "Logga in"

4. Nu kan du börja använda Cosafe på din dator!

För dig som tidigare använt Cosafe Warning System

Cosafe Desktop app är en helt ny och separat app som behöver installeras på din enhet. Om du för närvarande använder Cosafe Warning System behöver du genomföra följande steg för att gå över till Cosafe Desktop App.

1. Installera Cosafe Desktop App på din dator
    Se ovan hur du går tillväga för att installera appen

2. Logga in med ditt användarnamn (e-postadress)och lösenord

3. Gå till funktionen "Testa larm" via menyn i högra hörnet och genomför ett självtest

4. Bekräfta så självtestet fungerar korrekt

5. När du genomfört steg 1-4 kan du avinstallera Cosafe Warning System från din dator och är nu redo att endast använda Cosafe Desktop App.

Uppdatera Cosafe Desktop App

Appen är programmerad att uppdateras automatiskt, och kommer att informera dig när det finns en ny version tillgänglig.

Vid installation från Microsoft Store/App Store

När en ny version blir tillgänglig får användaren en notis med information och omdirigeras automatiskt till Microsoft Store/App Store för att genomföra uppdateringen.

Vid installation via fil (.msi eller .exe)

Vid upptäckt av en tillgänglig uppdatering får användaren en informationsruta tillsammans med en fråga om du önskar uppdatera appen. Det enda du behöver göra är att godkänna uppdateringen för att appen ska uppdateras till senaste versionen.

Funkar inte larmet på din dator? Så här kan du hitta felet

1. Avinstallera och installera appen igen

2. Kontrollera så appen ligger aktiv i miniatyrfältet/aktivitetsfältet

3. Kontrollera så att du inte stängt av notiser för appen i datorns systeminställningar

4. Kontrollera datorns inställningar för ljud så att allt är ok

1. Slå på datorns ljudvolym (Cosafe kan inte gå igenom avstängd ljudvolym på PC/Mac)

2. Stäng av eventuellt ”mute” läge

3. Kontrollera så datorn inte är i låst läge (Cosafe kan inte väcka en låst dator)

Information till IT avdelning

Standardportar (Pushy)
Cosafe Desktop App använder Pushy för att skicka notifikationer och appen använder endast standardportar. Om notifikationerna inte skulle fungera för er, kan ni behöva kontrollera så att ni inte blockerar specifika domäner av någon anledning.
Pushy använder följande:

Om du har ytterligare frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta vår support på support@cosafe.se