Handbok för administratörer
Användarmanualer - Adminpanelen
Skapa och Hantera Hyperlänkar i Word och Google Docs
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att inkludera hyperlänkar i dina dokument är ett kraftfullt sätt att göra dem interaktiva och navigerbara. Oavsett om du arbetar i Microsoft Word eller Google Docs, kan du enkelt infoga hyperlänkar till webbsidor, filer eller till och med e-postadresser. I denna artikel kommer vi att gå igenom steg-för-steg-instruktionerna för att skapa och hantera hyperlänkar i både Microsoft Word och Google Docs.

Microsoft Word: En Stegvis Guide för Hyperlänkar, E-postadresser och Telefonnummer

1. Öppna Microsoft Word och Skapa eller Öppna Dokument: Starta Microsoft Word på din dator och skapa ett nytt dokument eller öppna ett befintligt.

2. Infoga Hyperlänkar: För att infoga hyperlänkar, markera den önskade texten eller placera markören där du vill ha hyperlänken. Gå sedan till fliken "Infoga" i verktygsfältet och klicka på "Länk" eller "Hyperlänk". I länkfältet, skriv tel: följt av telefonnumret utan mellanslag. Exempel: tel:+46701234567 för att infoga ett telefonnummer.

3. Infoga E-postadresser: För att infoga en e-posthyperlänk, markera texten eller placera markören där du vill ha länken. Gå till fliken "Infoga" och klicka på "Länk" eller "Hyperlänk". Välj "E-postadress" och skriv in e-postadressen i textrutan. Om önskat, lägg även till ett ämne till e-postmeddelandet och klicka på "OK" för att infoga länken.

4. Formatera Hyperlänkar (valfritt): För att formatera hyperlänkar eller e-posthyperlänkar, högerklicka på länken och välj "Redigera Hyperlänk" för att justera text, typsnitt, färg osv. Detta steg är valfritt.

5. Spara Dokumentet: Spara dokumentet genom att klicka på "Fil" > "Spara som" och välj plats samt namn på filen.

6. Konvertera till PDF: Konvertera dokumentet till PDF genom att följa tidigare instruktioner för att spara dokumentet som PDF (Fil > Spara som > PDF). För att säkerställa att hyperlänkarna bevaras, välj "Bäst för elektronisk distribution och tillgänglighet".

7. Verifiera Länkar i PDF: Slutligen, verifiera hyperlänkarna, e-posthyperlänken och telefonnumret i den sparade PDF-filen genom att öppna den och kontrollera att de fungerar korrekt och är klickbara.

Google Docs: En Guide för Hyperlänkar, E-postadresser och Telefonnummer

1. Öppna Google Docs och Skapa eller Öppna Dokument: Öppna Google Docs genom att gå till Google Drive. Skapa ett nytt dokument eller öppna ett befintligt för att börja arbeta.

2. Infoga Hyperlänkar, E-postadresser och Telefonnummer: För hyperlänkar, markera önskad text eller placera markören där du vill infoga en länk. Klicka på "Infoga" i menyraden och välj "Länk". I länkfältet, skriv tel: följt av telefonnumret utan mellanslag. Exempel: tel:+46701234567 för att infoga ett telefonnummer.

3. Formatera Hyperlänkar (valfritt): Om nödvändigt, högerklicka på hyperlänken och välj "Redigera länk" för att justera texten, färgen eller stilen.

4. Spara Dokumentet som PDF: När alla hyperlänkar är infogade, klicka på "Fil" > "Ladda ner" > "PDF-dokument (.pdf)" för att spara dokumentet som en PDF-fil med bevarade hyperlänkar, e-postadresser och telefonnummer.

5. Verifiera Länkar i PDF: Öppna den nedladdade PDF-filen för att säkerställa att både hyperlänkar, e-postadresser och telefonnummer fungerar och leder till rätt destinationer.